The Entertrainment Series: I (almost) Kissed a Girl And I (don’t) Like It

I used to love have a seat on daily train Commuter Line,but this morning people became crowded and I have no interresting to snatched and punched each other just to get a seat. However, I have favorite spot on train whenever I can’t sit: standing right next to automatic door. Anticipating more passengers to push in at Manggarai station, yes..the spot was very strategic. At least I don’t have to “ask politely” to any passengers for give me less path to the door!

Well, after I found my fave spot, I start to listen my mp3 playlists. Passengers increase more and more after we took off from Bekasi. Then a girl get into this stuffy train. She pushed and pushed until…voila! Strike a pose right in front of me. I don’t like the position between me and her since first time she jumped in.

Then she grabbed the jamb beside me so her hand almost punched my nose.

Theeen, the tide of passengers attacked us, pushed her close to me. Then I realized that we have that awkward moment of face-to-face. Duh, unless she’s Katy Perry, I didn’t expect something happened accidentally.

That’s why I used to prepared mask. Not because I’m germs-phobic but…well, we never know who’s brings what kind of disease that could spread by air. I’m wearing mask especially when train get stuffy, or when I walked from station to office.

But I still don’t get it why that girl looks comfort by standing very close to me. Maybe she has no choice but me… I’m a type who wants to push people everytime they stand too close to me 😀

The Entertrainment Series: “Preggo or Fat?”

This is really awkward. I try to be nice on train by giving a seat to an old woman, a mother who bring her kids and ofcourse: pregnant women.

But sometimes I feel like an idiot. Not once, not even twice, but often I give my seat to a “wrong target” meanwhile I really need mine.

I’m so embarrassed to myself, I don’t know which the pregnant one or a woman who just fat!! They seems have similar shapes!. I know..I know…it’s sooo stupid!

So note this: so sorry to all fat womens which I thought they were pregnant. I didn’t mean to made them feels “Damn! Am I that fat??” But just say I’m a kind of rare “miracle stupidity” who didn’t even passed my biology subject on high school… I just try to be nice! :O

Caterpillar Story :)

Baru aja gw dapet telepon dari temen gw tersayang, suaranya putus-putus karena sinyal yang jelek. Sepintas terdengar kaya nangis apalagi kalimat pertama yang dia ucapkan adalah “Gw nggak terima!!” Gw pikir dia lagi ribut gitu sama siapa, ternyata…

Baru aja doi mencak-mencak lihat foto jadulnya waktu SMA yang diunggah di grup BBM…hadeeh..:D

Sebetulnya gw nggak terlalu mengenali dia di foto itu, karena dulu gw juga nggak terlalu kenal sama dia (hahahahaha :D) Setelah gw perhatikan lagi…emang lucu sih! Lalu gw berpikir how lucky she is!! 😀

Dulu doi emang gemuk pendek gitu (dan dia juga mengakui), tapi latihan-latihan pilatesnya beberapa tahun terakhir berhasil bikin si ulat bulu chubby ini berubah jadi kupu-kupu dan foto itu “bukti progress”nya, no kidding she’s damn stunning 😀

She must be proud, at least she’s a caterpillar who turns into a butterfly (me? I think I’m a caterpillar who turns into a fire dragon. LOL) Lalu tiba-tiba gw agak menyesal, karena dulu hampir nggak pernah suka difoto kecuali dipaksa. Gw terlalu sadar betapa jeleknya gw dulu sampe-sampe nggak pengen lihat foto gw sendiri. Bertahun-tahun kemudian ketika gw sadar bahwa hal terpenting bagi hampir semua remaja adalah tampilan luar, gw agak menyesal karena nggak punya kenangan caur untuk diketawain.

Beberapa hari yang lalu, setelah ngobrolin soal acara reuni sama beberapa teman di BBM, gw nanya ke suami gw “Mas, kenapa ya dulu SMA aku nggak punya pacar?” Suami gw ketawa dan berkata “Lha yo kowe elek tenan” (“Lha ya kamu jelek banget”). Mau marah nggak bisa, karena (sialnya) itu benar hahahaha 😀

Masa SMA adalah masa pertumbuhan fisik dan emosi, gw rasa nggak apa-apa menjadi gila sesaat di masa itu. Gw aja masih inget ada temen gw yang dulu sempet-sempetnya ngaku kena kanker (ok, that was hilarious) trus yang lain nggak mau kalah ikutan ngaku kena penyakit apa gitu (huahahahahahahahahaha XD), beberapa dari kami senang jadi pusat perhatian dengan cerita-cerita yang diada-adain. Jelek dan gila: masa remaja yang sempurna.

Masa di mana lo bahkan nggak tahu akan jadi apa tubuh dan kepribadian lo nantinya. Masa itu ya masa itu. Cewek-cewek berusaha tampil menarik di depan cowok-cowok. Sebagian berani tampil beda dengan sedikit berdandan, yang lainnya (salah satunya gw) nggak tertarik dan tetap setia pada seragam putih abu-abu standar tapi mengerutkan kemejanya atau memanjangkan sedikit roknya. Masa puber akan ketertarikan lawan jenis yang mungkin waktu itu kita salah artikan jadi “cinta” (ok, that was funny XDDD).

Jadi yah, emang intinya gw agak menyesal dulu nggak banyak berfoto. Gw punya sedikit masalah kepercayaan diri di atas kertas foto. I can own a stage, but I can’t stare a portrait of myself 😀

So…be proud, epoy! we were caterpillars until we chose a perfect time to turns into butterfly! 😀 😀 😀